loading...
به یاد خسرو و خونکار
مهدی شاه ولی کوه شوری بازدید : 111 یکشنبه 06 تیر 1389 نظرات (0)

جايگاه و نقش زن

همزمان با بزرگداشت‏يكصدمين سال ميلاد امام خمينى كنگره جهانى"جايگاه و نقش زن از ديدگاه حضرت امام خمينى (ره) " به مدت سه روز از ششم لغايت هشتم مهرماه هفتاد و هشت در تهران با حضور انديشمندان و صاحبنظران داخلى و خارجى، برگزار شد .

دكتر زهرا مصطفوى روز پنج‏شنبه 8/7/78 در حرم مطهر امام خمينى گفت: امام خمينى دين را به دانشگاه و سياست را به حوزه‏هاى علميه وارد كرد .

فرزند امام راحل كه در هشتمين روز از دهه ميلاد امام و "روز بانوان" در مراسم اختتاميه همايش جهانى نقش و جايگاه زن از ديدگاه امام سخن مى‏گفت، افزود: وحدت‏گرايى امام، ريشه در شخصيت و جان امام داشت و فقط حرف و شعار نبود .

او تصريح كرد: زمانى وحدت كلمه محقق مى‏شود كه از خودبينى‏ها و نفسانيات و از شيطان درونى دور شده باشيم و مصلحت جمع را بر مصلحت‏خود ترجيح دهيم .

دختر امام (ره) گفت: وحدت به معناى اين نيست كه دست از نظر خودمان برداريم، زيرا به همان اندازه كه افراد متفاوتى با جسم‏هاى مختلف در جامعه وجود دارد، عقيده و نظر نيز وجود دارد .

او افزود: وحدت يعنى اينكه از اين اختلافات سليقه‏اى براى يك هدف بالاتر چشم‏پوشى كنيم و تا زبان منطق هست، از جنجال بپرهيزيم .

فرزند امام راحل در بخش ديگرى از سخنانش تاكيد كرد: امام به نقش تربيتى و اثرگذار زن در خانواده و جامعه معتقد بودند و تمام تلاششان اين بود كه مرد و زن را به حدود اختيارات و وظايفشان آشنا كنند .

زهرا مصطفوى خاطرنشان ساخت: بايد با دو تفكر مبارزه شود: يكى بى‏بند و بارى و بى‏عفتى و ديگرى متحجرين و متعصبين كه اين هر دو تفكر، دو روى سكه اسلام آمريكايى است .

او گفت: بزرگترين لطمات نيز از ناحيه اين دو تفكر به فعاليت و جايگاه بانوان در جامعه زده شده است .

فرزند امام راحل متذكر شد: فرار زن و بى‏بند و بارى و يا محبوس بودنش، نشان‏دهنده شخصيت‏يا بى شخصيتى زن نيست .

دكتر مصطفوى گفت: امروز مشكلات قضايى نسبت‏به بانوان زياد است و تا زمانى كه زنان خودشان وارد صحنه نشوند، مشكلاتشان حل نخواهد شد .

او افزود: چرا انگشت روى نواقص بگذاريم؟ بايد با يك ديد قدردانى شده نسبت‏به كسانى كه به اين جامعه خدمت كرده‏اند، نگاه كنيم .

زهرا مصطفوى در پايان ضمن تاكيد بر حمايت از دولت، مجلس و قوه قضائيه، از مردم و دست اندركاران برگزارى مراسم صدمين سال ميلاد امام نيز قدردانى كرد .

دكتر ابتكار: طرح اسلام در پاسخگويى به نيازهاى زمان، از اقدامهاى بزرگ امام بود

معاون رئيس جمهورى و رئيس سازمان حفاظت محيط زيست گفت: از اقدامات بزرگ حضرت امام (ره) در برهه انقلاب اسلامى، طرح اسلام به عنوان آخرين دين الهى با توانايى پاسخگويى به نيازهاى زمان بود . دينى كه مى‏تواند در همه عصرها كلام وحى را منطبق با نيازها ارائه دهد و حضرت امام مصاديق عينى و بارز و مفاهيم دينى در دنياى امروز را با همه چالشهايى كه اين انطباق به وجود مى‏آورد، براى جامعه جهانى تبيين كردند .

او اظهار داشت: از جمله اين انطباقها و همگامى با مقتضيات زمان، نگرش امام نسبت‏به مشاركت مردم به ويژه حضور اجتماعى زنان بود .

ابتكار افزود: سخنان و عملكرد امام خمينى در دوران انقلاب و جمهورى اسلامى نشانگر خط مشى راهبردى و عزمى جدى براى بهبود وضعيت زنان بود . ايشان به مساله زنان نه به صورت بحثى حاشيه‏اى يا تبليغاتى، بلكه در جايگاه مبحثى اصلى و اصولى پرداختند و به عبارتى مى‏توان ادعا كرد كه نهضت پيشرفت زنان مسلمان، نهضتى در قلب حركت اسلامى - انقلابى امام بود .

معاون رئيس جمهورى در پايان اظهاراتش تصريح كرد: اكنون ضرورت زمانه نگاهى واقع‏بينانه به نيازها و ايجاد مفاهمه به جاى تاكيد بر نقاط افتراق مى‏باشد . زنان در هر عصر و در ميان هر نسلى مى‏توانند با بهره‏مندى از نگاهى همگرايانه به طرح و حل مشكلات و موانع تعالى خود بپردازند . نتيجه اينكه مى‏توان براساس ديدگاههاى حضرت امام (ره) مبنى بر ضرورت توجه به اقتضائات زمان و مكان و در آستانه گفتگوى تمدنها با جهان خارج ارتباط مستحكمى با نسل امروز برقرار كرد .

× ×

مشاور وزير كشور: حضور موثر زنان در عرصه‏هاى اجتماعى ضرورتى براى بقاى انقلاب و نظام است

مشاور وزير كشور در امور زنان گفت: سخن حضرت امام كه "زنان بايد در مقدرات اصلى كشور دخالت كنند" . بيانگر انديشه‏هاى والاى حضرت امام در مورد جايگاه زنان در اجتماع است و اين يك امر ضرورى براى حفظ و تداوم و تثبيت انقلاب است . بايد مقدرات اساسى بازشناسى شود تا نقش زنان در مقدرات اساسى تبيين گردد .

خانم اشرف بروجردى در سومين روز از "كنگره جهانى جايگاه و نقش زن از ديدگاه حضرت امام خمينى (ره) " افزود: در سالى كه به نام امام نامگذارى شده و در عصرى كه به قاعده‏مند ساختن نوع و ميزان مشاركت زنان در عرصه‏هاى سياسى، اجتماعى نياز داريم بازخوانى انديشه‏هاى ايشان، دريچه‏اى از نور به سوى شبهات و كشف نسبت ميان نياز امروز و فقه ديروز است .

او گفت: پايبندى انسان به فقه دينى، طريقت و شريعتى براى دستيابى به هدف حقيقى خلقت آدم، يعنى كمال انسانى است .

بروجردى تاكيد كرد: نقش سياسى و اجتماعى زنان به دليل اختلاف نظر فقها در صلاحيت‏شرعى زن براى فعاليت‏سياسى و به طور كلى عدم صلاحيت زن براى رياست‏حكومت، بيش از ديگر مباحث مربوط زنان، نيازمند تبيين و قاعده‏مند شدن است، به ويژه از منظر امام خمينى كه ترسيم كننده حكومت اسلامى است .

او خاطرنشان كرد: براساس ديدگاه امام خمينى صلاح و فساد جامعه در گرو صلاح و فساد زنها است، چراكه محور و كليد اصلى تعالى و توسعه در هر كشور سرمايه‏هاى انسانى آن جامعه‏اند، و زنان توليدكنندگان و هدايت كنندگان اين سرمايه هستند . بگفته امام "مربى انسان زن است، سعادت و شقاوت كشورها بسته به وجود زن است، زن با تربيت صحيح خودش انسان درست مى‏كند و با تربيت صحيح خودش كشور را آباد مى‏كند، زن مبدا همه سعادتها بايد باشد" .

و بالاخره اينكه آسيب‏شناسى مشاركت اجتماعى و سياسى زنان بر مبناى احكام فقهى امام بايد در مسير هدايت جامعه مورد توجه و بازنگرى قرار گيرد .

رابطه ی‌ تن و تن‌پوش، رابطه ی همرهان طریق کمال و معنا‌گر محبّت و ایثار است. رابطه ی زن و شوهر، به قدمت خلقت آدم، به قداست متعالی‌ترین ارزش‌ها، به عظمت گستره ی هستی، به برکت همه ی نسل‌ها در همه ی عصرها و تجلی‌گر اولین تعامل حقّه انسان‌هاست. رابطه ی زن و شوهر، سرچشمه همه عاطفه‌ها و بستر گیراترین رابطه‌هاست. زن ، مرادش را در حسن رابطه با شوهر می‌یابد و شوهر، آرامش را در گرو وجود زن می‌‌داند. رابطه ی زن و شوهر جلوه‌ای از برترین هنر زندگی و کامل‌ترین شکل ارتباط انسانی است............

رابطه ی زن و شوهر آمیزه‌ای است از زیباترین تلاقی چشم‌ها، گیراترین تبادل کلام‌ها، هماهنگ‌ترین طپش قلب‌ها، همسوترین اندیشه‌ها، استوارترین گام‌ها و پر رمز و رازترین محرمیت‌ها. رابطه ی زن و شوهر، مناسب‌ترین بستر برای رویش شکوفه‌های حیات و مطلوب‌ترین زمینه برای پدیدآیی پر جاذبه‌ترین رفتارهاست. رابطه ی زن‌ و شوهر، حیاتی‌ترین پاسخ به فطری‌ترین نیاز زندگی فردی و اجتماعی انسان است. رابطه ی زن و شوهر، بیانی از حقیقت و ضرورت بنای خانواده و زنجیره جوامع انسان است. رابطه ی زن و شوهر، رابطه مهرورزی و محبت‌پذیری، عهد و وفا، گذشت و ایثار، سخاوت و احسان، مودت و مروّت، صداقت و درستی، صفا و صمیمیّت، راه و رهرو، خورشید و نور، چشمه و آب، پرنده و بال، اوج و پرواز، دل و دلدار، چشم و نگاه، اندام و لباس، چراغ و روشنی، باغ و باغبان، گل و گلدان، سبزه و بهار، گلبرگ و ریحان، انگشتر و نگین، لبخند و نشاط، طبیب و درمان، رحمت و نعمت و سرانجام مثالی از رابطه علی‌( علیه‌السلام )و فاطمه( سلام‌الله علیها) است. رابطه ی زن و شوهر، آزمون دوباره ی توان انسان در حفظ حرمت‌ها و ارزش‌ها، تکریم خویشان و نزدیکان و تأیید و تقویت منزلت همسر است. رابطه زن و شوهر، یعنی برخوردار شدن از آراسته‌ترین، گرانبهاترین، زیباترین، راحت‌ترین، پردوام‌ترین و گرمابخش‌ترین تن‌پوش‌ها. آری، رابطه ی زن و شوهر به فرموده ی خالق انسان‌ها همچون رابطه ی قامت و لباس است، و این لباس گرمابخش جسم و جان، معناگر حیات و جلوه‌گر وحدت است.

 

 

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 2
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 21
  • آی پی دیروز : 0
  • بازدید امروز : 7
  • باردید دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 7
  • بازدید ماه : 7
  • بازدید سال : 10
  • بازدید کلی : 476